Verslo idėja: „Naminės antys“

efoto.lt

Prisipažinsiu – nuo tos dienos, kai vienas garsus menininkas, kurio darbus tūkstančiais tiražuoja Lietuvos parodos portalai ir kurį rodo per vieną televizijos kanalą, atėjęs į šį tinklaraštį pareiškė, kad manęs, atėjusio į kokį nors restoraną niekas nepžintų, mane kamuoja depresija.

Nes menininkas, kurio tėtis yra dar didesnis savo srities profesionalas ir jau 15 metų stebi mano veiklą, pasakodamas apie ją savo sūnui (tam garsiam menininkui), yra tikriausiai teisus. Taip, mano darbus yra paskelbę keliolika ar keliasdešimt žiniasklaidos priemonių, per TV mane taip pat kartais parodo, bet dėl restoranų tai visiškas fiasko. Na, tikrai manęs ten nepažįsta. Ta prasme, ne visur pažįsta. Nepasitinka su lentele, ant kurios mano vardas ir pavardė, nelaiko man rezervuoto staliuko ir nepavadina patiekalų (ar nors kokteilių, tegul ir pieniškų) mano vardu.

Nors imk ir nusišauk, prieš tai užsakęs gražią fotografiją pas tą garsų menininką. Tiesa, nežinau, ar jis, be vestuvių, krikštynų ir natiurmontų su ramunėmis, fotografuoja ir laidotuves.

Visiška depresija. Išsekimas ir neviltis.

Bet susikaupiau. Ir sugalvojau, kaip išsigelbėti.

Imsiuos verslo.

Rinkoje, kurioje iki šiol beveik nieko nėra. O tai, kas yra, visiškai beviltiška ir apgailėtina ir skirta tik durnoms pelėms bei  lojantiems bet nekandantiems ir ordinais apsikabinėjusiems šunėkams ir politiniams propagandistams.

Turiu galvoje maitinimo įstaigų vertinimą. Gal net tiksliau būtų pasakyti – ne vertinimą, o įspūdžius.  Savijautą, atmosferą, ir pasitenkinimą (arba ne) išeinant.

Tai bus portalas, kurio kodinis pavadinimas bus „Naminės antys“.

Tai bus portalas, kuriame aš rašysiu apie vietas, į kurias užsuksiu pavalgyti, išgerti ar tieisog puodeliui kavos. Vienas, dviese, ar keliese.

Iš pradžių rašysiu vienas, bet neabejoju, kad ilgainiui atsiras žmonių, kurie norės (ir svarbiausia – mokės) pasidalyti savo įspūdžiais ir savijauta.

Tai bus vieta, kur niekas nevaidins, kad yra maisto ar vyno žinovai, nenagrinės padažų sudėties ir neapsimes, kad vyne jautė gervuogių, cinamono ar dar kokį nors skonį. Maistas bus vertinamas labai paprastai ir remiantis vieninteliu kriterijumi – ar buvo skanu.

Tai bus portalas, kuriame svarbiausia bus ne patiekalo kaina ar lėkštės, kuriame jis pateikiamas dydis ir piešinys. Svarbiausia bus, ar tu jautiesi gerai. Tai, žinoma, skonio reikalas, tačiau ne visi juk skonį matuoja pinigais, ar ne?

Neabejoju, kad tas portalas turės didelį pasisekimą ir per kokius metus taps lankomiausias tokio pobūdžio portalas Lietuvoje. Nes visi, kurie norės sužinoti, kur galima jaukiai ir maloniai pasėdėti, prieš išeidami į miestą, pasitikrins „Naminėse antyse“.

Dar nesugalvojau, ką reikės daryti su pakvietimais visų tų mainimo įstaigų, kurios norės, kad „Naminės antys“ juos aplankytų ir įvertintų, bet tikriausiai šią problemą spręsime išankstinės internetinės registracijos būdu.

Taip pat dar lieka nuspręsti, kur reikės talpinti reklaminius banerius, kad jie neužgožtų apžvalgų, bet gal panaudosime kokias nors pažangias technologijas – tipo atskirą puslapį pažymėtą „PR maistas“ ar „PR gėrimai“.

Bet svarbiausia net ne tai. Svarbiausia, kad jau maždaug po trijų mėnesių, kai „Naminės antys“ paskelbs apie savo egzistavimą, mane pažins kiekviename restorane.

Ir pasibaigs viso mano depresijos. Aš būsiu žinomas, mane cituos ir mano nuotraukas dės ant visų žuranlų viršelių. Na, gal išskyris tuos žurnalus, kuriuose du trečdalius užima tekstai, pažymėti ženkliuku PR. Nes tokių žurnalų skaitomumas yra maždaug toks pat kaip prekybos centrų reklaminių bukletų.

Laukite. Jau greitai.

P.S. Beje, kol lauksite, galite apsilankyti restorane „Kitchen“. Vilnius, Didžioji gatvė 11. Šiandien buvau ir pažadėjau, kad grįšiu. Gali būti, kad tai bus pirmoji apžvalga „Naminėse antyse“.

(9 balsų, vidurkis: 3,22 iš 5)
Loading...