Archyvai: sausio 2009

Jūs naršote archyvus: 2009 sausio.

Rėmimo fondas bloggerių neremia? Ar tiesiog niekas iki šiol nebandė?

Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondas šią savaitę paskirstė valstybės paramą žiniasklaidai. Iš viso - 6,7 milijono litų. Skaičiau su didžiausiu susidomėjimu ir siūlau paskaityti visiems (http://www.srtfondas.lt/ skiltyje "Konkursai" ). Sukelia įvairiausių minčių - aš, pavyzdžiui, kažkaip iš karto prisiminiau aimanas, kai buvo didinamas pajamų mokestis nuo autorinių sutarčių ir įvedinėjamas mokestis "Sodrai". Tada daug kas kalbėjo, kad valstybė neremia kultūrinės spaudos... Bet, pamatysite patys, jei bus įdomu. O aš atkreipiau dėmesį į vieną dalyką - tarp 210 įvairiausių projektų, kuriems buvo skirta ...

Citata #132 G.Aleknonis apie spaudos ir maisto rinkos skirtumus

Kalbėti apie lygybę, kai 90 procentų dienraščių rinkos dalijasi du leidėjai, būtų nepadoru. Palyginus su spauda, maisto prekybos rinka su „Maxima“, „Iki“ ir „Rimi“ yra tikra liberalumo viršūnė.
bernardinai.lt

J.Butkevičienė emigruos. Gaila…

Vakar neiškenčiau - nusipirkau žurnalą "Klubas". Suviliojo anonsas ant viršelio: "Jolanta Butkevičienė. Jeigu pralaimės teisme prieš TV3, Emigruos" Iš pradžių nepatikėjau, bet skaitau interviu:

- Visų pirma, aš tikrai eisiu į teismą dėl neteisėtų TV3 veiksmų mane atleidžiant. - Tikitės laimėti? - Jeigu pralaimėčiau bylą dėl to, kad pasirašiau kreipimąsi į prezidentą ir kaip pilietė išreiškiau savo nuomonę dėl antikonstitucinių veiksmų, ribojančių visuomenės teisę žinoti, tai ką aš žinau!.. Tada reikėtų emigruoti (šypsosi).
Gaila, kad Jolanta emigruos. Aš manau, kad Lietuvai būtų geriau, jei visi gyventų ir ...

D.Grybauskaitė prezidento rinkimuose nedalyvaus

Europos Komisijos narė Dalia Grybauskaitė prezidento rinkimuose nedalyvaus. Ji tai pati pasakė. Negirdėjote? O aš girdėjau. Ji  viešai pareiškė, kad nusprendusi dalyvauti prezidento rinkimuose, kandidatuotų "kaip savarankiškas Lietuvos pilietis be jokių politinių partijų paramos". Toks D.Grybauskaitės pareiškimas reiškia, kad nusprendusi kandidatuoti prezidento rinkimuose, ji dalyvautų juose kaip save iškėlęs asmuo (Prezidento rinkimų įstatymo 31 straipsnis). Savo ruožtu, tai reiškia, kad iškėlusi save pretendente būti kandidate į Lietuvos Respublikos prezidentus, D.Grybauskaitė per 34 dienas turėtų surinkti 20 000 Lietuvos piliečių parašų, remiančių jos kandidatūrą. ...

Citata #131 Krizė? Kaip pažiūrėsi…

Iš Lietuvos banko pranešimo apie kredito įstaigų Lietuvoje veiklą 2008 metais:

Bankų pateiktų neaudituotų metinių finansinių ataskaitų duomenimis, 2008 metais 7 šalies bankai ir 2 užsienio bankų skyriai dirbo pelningai, o 2 bankai ir 5 užsienio bankų skyriai patyrė nuostolių. Bendras šalies bankų uždirbtas pelnas 2008 metais siekė 902,6 mln. Lt – tai 21,9 proc. mažiau nei buvo 2007 metais, kai bankai uždirbo 1 156,1 mln. Lt. Praėjusiais metais bankų sistemos uždirbtas pelnas sumažėjo pirmą kartą po šešerių metų, per kuriuos
...

IV rezus minus: gal yra tokiu? O gal nereikia?

Papildytas...ir dar kartą papildytas... Taigi gavau laišką (jis apačioje). Nesu labai patiklus, todėl prieš skelbdamas, paskambinau po juo buvusiu nurodytu telefonu: Atsiliepė moteriškas balsas. Paklausiau, ar vis dar reikia kraujo ir galbūt reikia tą laišką paviešinti. Atsakė, kad dar reikia ir kad būtų labai dėkingi. Ji taip pat patvirtino, kad galima rašyti ir jai ir nurodė savo pašto adresą.  Tai paėmiau ir paviešinau: Žmonės prašo pagalbos:

Skubiai reikalingas ,,IV rezus minus grupės kraujas,, Draugų 2-jų metukų mergytei nustatė kraujo vėžį. Šiuo metu pastoviai yra statoma kraujo lašalinė.
...

Kaip antstoliai karves nuo mirties gelbėjo II. Pasirodo, mirti niekas net nesirengia…

Pamenate karves, kurias prieš savaitę buvo norima kuo greičiau parduoti, kad nenugaištų? Nepardavė ir nenugaišo... (iš Antstolių rūmų pranešimo šios dienos pranešimo spaudai - kalba netaisyta):

Besidominčius karviu bandos varzytynemis Raseiniu rajone noretume informuoti, kad šiandien (sausio 29 d.) planuotos varzytynes yra atsauktos. Skolininkui apskundus antstoles veiksmus, bus atliekama ekspertize galviju vertei nustatyti.
Pasidarė smalsu. Išsiaiškinau, kad karves buvo norima pardavinėti antstolės patvarkymu, tai yra taikant toje vietovėje galiojančias rinkos kainas. Sužinojau ir kainą - ne mažiau nei 1500 litų už vienetą. Skolininkui, spėju ...