Citata #7 Vilniaus savivaldybės pranešimas spaudai apie susitikimą su lakūnu

Justiniškių seniūnija surengė „Sietuvos“ ir „Taikos“ mokyklų moksleiviams popietę, kurioje lakūnas Rolandas Paksas pasidalino įspūdžiais apie skrydį,  įvykusį prieš dvejus metus aplink pasaulį.

Vaikai domėjosi, kaip buvo ruošiamasi kelionei, kokį maršrutą lakūnai pasirinko, kokia lėktuvo įranga. R. Paksas pasakojo apie kelionėje pasitaikiusias kliūtis, iškilusius sunkumus, fizinę ir psichologinę savijautą, lakūnų pasirengimą kelionei.

„Svarbiausia, turėti svajonę, tikslą. Iš patirties žinau, jei labai nori, užsibrėži tikslą, tai – pavyks. Ne tas drąsus, kuris nebijo, o tas, kuris, bijodamas, išdrįsta tai padaryti. Be siekio gyvenimas – beprasmis“, – sakė lakūnas R. Paksas.

Aktyviausi mokiniai gavo žurnalisto Edmundo Ganusausko knygą „Po sparnu Žemė“, kurioje – daugybė fotografijų ir nuosekliai aprašytas R. Pakso ir V. Makagonovo skrydis aplink pasaulį.

Lakūno susitikimas su mokiniais buvo šiltas ir draugiškas.

(4 balsų, vidurkis: 4,25 iš 5)
  • ir dabar visų vaikučių tėveliai balsuos už paxoidus. šiltai ir draugiškai. kaip puiku, kaip puiku.

• Anonimas

jei tai būtų koks lakūnas Kubilius ar Kirkilas, tai jiems Lukiškių aikštėje būtų pastatytas paminklas. O dabar Paxas , fe…. Taip ir gyvenam – paplauna smegenis ir džiaugiamės

• next, manau, kad ir Kirkilas ar Kubilius panašiai bus vadinami, kai bus BUVĘ. Tokia jau lietuviškos publikos natūra: ten, kur nebenusimato naudos, galima ir paspjaudyti. Be to, ir dabar netrūksta mėgstančių pavadinti Landsbergį muzikologu, Kubilių fiziko asistentu, o Kirkilą – restauratoriumi (arba partijos instruktoriumi, nors šis titulas man tikrai atrodo jam tinkamas :)).
    Kai Artūras paskelbė šią citatą apie „susitikimą su lakūnu“, tai galvojau sau svarstydama, ar po kelių metų neaptiksim panašaus pranešimo apie „susitikimą su aplinkosaugininku“. Brazauską tai lyg irgi jau kažkaip pavadina, pvz. dėstytoju Brazausku. :)
    Mylim mes save ir savo šalį, ar ne?

• Anonimas

gera Pakso rinkiminė kompanija. Įdomu kas atsakingas už piarą?

• Matotaupa

Muzikologas Lianzbergis, medžiotojas Brazauskas, pensininkas Adamkus, lakūnas R.Paksas, komisarė Grybauskaitė – beveik visi Lietuvos prezidentai (na, muzikologas, tiesa, neoficialus)…