Infliacija…ateina kinietiško maisto restoranų laimės valanda?

Na ką gi, pamažu daromės normalia valstybe…

Keletą pastarųjų kartui nueidavau pietauti į kinietiško maisto restoranus – Gedimino 9 ar „Naujoji era“ (atrodo taip vadinasi) Islandijos ir Jogailos gatvių sankryžoje. Pirmajame pietų kompleksas 15 litų, antrajame – 13.

Gal ne viskas labai labai skanu, bet už tą sumą gauni sriubos ir antrą patiekalą pasirinktinai. „Naujoje eroje“ – dar ir arbatos bei saldumynų.

Tikrai neišeini alkanas.

Bet šiandien skubėjau ir užbėgau į „Delano“ (Can Can Pizza dabar) Gedimino prospekte.

Kai suskaičiavo, žiūrėjau į kasos ekranėlį ir negalėjau patikėti savo akimis: 17 litų ir 35 centai.

Žinote už ką?

  • Daržovių tyrsriubė
  • Gruzdinti lietiniai su obuoliais (2 vienetai), užpilti samteliu braškių padažu (1 vienetas)
  • Šviežios morkų sultys

Išėjau nealkanas, bet kažkaip pagalvojau, kad vos prieš porą metų tame pačiame „Delano“ buvo galima pavalgyti už 10 litų.

Beje, sriubai dar atrodo ir „akcija“ buvo… Gal tai reiškia, kad šiandien buvo brangiau:)

Žodžiu, ką norėjau pasakyti – daromės normalia valstybe ir normalia normalios valstybės sostine.

Romoje, Milane, Londone, Kopenhagoje, Briuselyje ir t.t. valgyti kinietiškų (vietnamietiškų, korėjietiškų) valgių restoranuose taip pat gerokai pigiau.

Dabar tik belieka laukti, kol jų atsiras daugiau ir įvairesnių. Na, bet jau tokių, kuriame alaus pasisirinkimas nebūtų vien „Švyturio“ Gintarinis…

Infliacija, pasirodo, taip pat turi teigiamų pusių

(4 balsų, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
  • Anonimas

    Gerbiamas Artūrai, vėl gausite pastabą dėl netaisyklingo lietuviško rašto: Kinijos gyventojas yra kinas, o būdvardis – kiniškas. Bet taip vartoti kinišką kilmę turinčius žodžius mus įtikinėjo vienas kalbininkas per LT radiją. O gal tasyklės jau pasikeitė? Tuomet atsiprašau…

  • Neįsivaizduoju, ką reikės daryti su infliacija ir mano didžiule antipatija kiniškam maistui…

  • O man kinų virtuvė visai patinka, be to, kuo didesnė įvairovė, tuo geriau. Visi gali išsirinktį pagal savo skonį ir poreikius.

  • Anonimas

    Irgi pataisysiu: Lietuvos restoranuose Gintarinis nepardavinėjamas. Tik Ekstra.

  • Tai kad kinų restoranai kaip tik užsidarinėja Vilniuje dėl sanitarinių taisyklių pažeidimų :)

  • „Normaliose“ valstybėse apsilankymas kavinėje yra prestižas. Tarnautojų pietūs – kitas reikalas, tačiau dažnai papietauti galima pačiose įstaigose, o štai taupantys valgo namie arba „pigiuose“ restoranuose: greito maisto, arba, kaip buvo pastebėta, kokiuose kinietiškuose. Ir ne dėl to, kad čia maistas būtų prastesnis. „Normaliose“ šalyse itin vertinama žmonių darbo jėga. Pvz.: Danijoje parduotuvėje alaus butelis kainuoja 1Lt, tuo tarpu kavinėje ~ 20-30 Lt. Dėl to ir maistas „pigesnės darbo jėgos“ restoranuose – kiniško maisto, kebabinėse ir pan. – kainuoja pigiau.

  • Anonimas

    Tai, kad kinieciai ranku neplauna gamindami valgi. Esu nustebinta musu aplaidumu, valgom,bet ka ir,bet kaip. Fe. Jsau geriau savu sumustinuku is kuprines issitraukti per pietus :)