Persikai… aluje: „Gero alaus parduotuvė“

Alumi mėgaujausi jau daugiau nei 20 metų.

"Gero alaus parduotuvė"

Yra kelios rūšys, kurioms teikiu pirmenybę (priklausomai nuo metų laiko, aplinkybių ir nuotaikos), tačiau niekada nepagalvojau kodėl.

Šiandien jau žinau ir ačiū „Gero alaus parduotuvei“.

… Viskas vyko vasario 16-osios vakare, po apsilankymo Signatarų namuose ir vadinosi „degustacija“.

Kalbant trumpai: subalansuota vyrams, bet labai tinka ir moterims, ką visos dalyvavusios vienbalsiai patvirtino.

Tinka visiems normaliems žmonėms, išskyrus snobus, kurie pirkdami vyną, būtinai žiūri, kad jis būtų prancūziškas arba žinovo tonu aiškina, kad štai anas 2006 „čilietiškas“ labai tinka prie jautienos, o štai tas 2009-ųjų Pietų Afrikos nepamainomas su žąsimi.

„Gero alaus parduotuvės“ degustacijoje tokių nesąmonių neišgirsite.

Gal todėl, kad degustacijai vadovauja dvi žavios merginos – Ieva ir Dalia. Taip, tipinio lietuvio akyse alus ir moterys nelabai dera, bet reikia jas pamatyti ir jų paklaustyti…

Moterys paprastai rečiau apsimeta tuo, kuo jos nėra ir nevaidina žinovių srityse, kurių jos neišmano. O Ieva ir Dalia išmano apie alų daug ir tas išmanymas yra tikras, jis yra akyse, širdyje, o ne perskaitytose knygose. Knygų, beje, jos taip pat gali pasiūlyti:)

10 alaus rūšių, kurias paskanauti ir įvertinti užtrunka apie dvi valandas. Joms pasibaigus, jau žinai, kad alus skirstomas ne į stiprų ir silpną, ne į šviesų į tamsų, bet visai kitaip. Kaip – nesakysiu, bet man pačiam buvo staigmena sužinoti, kad pats to nežinodamas, skiriu pirmenybę būtent vieno tipo arba vienos rūšies alui.

Bet galiu pasakyti, kad tarp 10 degustacijai pateiktų mano favoritu tapo kvietinis tamsus „Erdinger“.

O žinote, kokius kvapus viename iš degustuotų alaus rūšių užuodė mano Rasa? Niekada tikriausiai neatspėtumėte: persikų…

Iš karto prisiminiau, kaip vienoje iš vynų degustacijų kadaise sugebėjau surasti braškių kvapą (pasirodo, jis ten ir turėjo būti), bet kad aluje…

Bet tada Ievos žodžiai apie alaus „stilių“ pasidarė visiškai suprantami…

Atskirai dar būtų galima paminėti užkandėles: vyne brandintą sūrį, alyvuoges, burokėlių traškučius, kepenų užkepėlę, džiovintas papajas. Taip taip, viskas prie alaus. Tačiau ne viskas tinka prie visų rūšių. O kai netinka, auga pilvas, nes jis auga ne nuo alaus, kaip stori snobai, geriantys vyną linkę manyti, bet nuo netinkamos užkandos prie alaus. (Aš asmeniškai tai manau, kad dar ir nuo blogos kompanijos).

Apibendrinant – jau senokai buvau apturėjęs tokią gerą pramogą su tiek žinių ir taip skaniai. Nors tos merginos už mane jaunesnės, žemai joms lenkiuosi: ne taip jau dažnai tenka pamatyti žmones, kurie nuoširdžiai tiki tuo, ką daro ir jiems tai taip gerai išeina.

Nuoširdžiai rekomenduoju.

P.S. Nors, kaip jau minėjau, išbandėme 10 alaus rūšių, o po to dar atskirai pasimėgavome labiausiai patikusiomis, rytojaus dieną jokių pašalinių reiškinių nebuvo. Tai šį tą pasako apie kokybę ir, žinoma, apie kompaniją.

P.P.S „Gero alaus parduotuvėje“ galima įsigyti ir pastaruoju metu didžiausių Lietuvos snobų giriamos „Šturmų švyturio žuvies“ produkcijos. Karšto rūkymo stinta man labai patiko. Ypač ta, kuri su ikrais.

P.P.P.S Nepatikėsite, koks geras yra proginis karštas kokteilis, padarytas iš lietuviško alaus su priedais, kai už lango tikra lietuviška žiema…

"Gero alaus parduotuvė"

 

 

 

 

 

 

 

 

(3 balsų, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...
  • „Taip, tipinio lietuvio akyse alus ir moterys nelabai dera“ – visiškai nesutinku.

  • Tamosius

    Alus skirstomas i apatini ir virsutini.
    Atspejau?

  • Auksinis kardas

    reklamužė

    • Auksinis kardai, panašu, kad taip. Nesutinkam Artūrui geranoriškai mokėti už aktyvią profesionalaus tinklaraštininko veiklą, tai dabar būsim priversti skaityti apie visas aplankytas pakelės užeigas…:)

      • miela Ligita, o kas jus verčia skaityti. Click ir viskas – einate sau pas Čyvą ar Užkalnį ir jokios reklamos.

        Nors, kita vertus, taip tai buvo reklama. Mano asmeninė reklama. Aš net tuo labai džiaugiuosi, nes jau dabar mažiausiai keliolika žmonių perskaitė – taip atsilyginau už patirtą malonumą.

        • Auksinis kardas

          Nesate vienišas, Artūrai, kovoje už visuomenės interesų visokeriopumą:

          http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/palikot-wypali-w-sejmie-skreta-z-marihuana_223189.html

        • Artūrai, jau pas ką, bet pas Užkalnį neisiu. Prasilenkia keliai.

          Tiesiog gal mums su Auksiniu kardu alus nėra būtinas laisvalaikio atributas, o Jūsų įraše jis pateikiamas labai patraukliai, tai ir laidom replikas.

          • Auksinis kardas

            Marichuana irgi kažkaip nelabai.

        • Auksinis kardas

          cakt
          cvakt
          klakt
          spragt
          strakt (greito http nuorodos perėjimo prasme)

          Siųskime tolyn su išmanymu.

    • Krepofobas

      Jei Auksinis Kardas su Ligita ką nors žinotų, tai ši-šitaip nešnekėtų.
      Dar mokamuose A.Stašaičio seminaruose žurnalistams, kuriuos savo laiku baigė visos dabartinės žvaigždės (Juozapavičiu&Musnickas, dab. Janutienė,masažistas Š. Navickis, R. Gavelis ir R. Valatka ir dar min. 40 vnt.), buvo nustatyta, kad jei norite gerų naujienų – skaitykite reklamą (masažisto Navickio mintis). Visos kitos spaudos naujienos vėliau ar anksčiau privers jus gerti serotonino inhibitorius.

      P.S. Stašaičio seminarai buvo vieninteliai, kur ne žurnalistai mokėjo už mokslą, o atvirkščiai (Stašaitis mokėjo ir nieko nereikalavo vzamien). Buvo gausiai lankomi. Kaip sakoma, kas užmiršta neseną savo istoriją amžinai lieka vaikais (Ligita su Kardu).

      • Auksinis kardas

        Nesupratau, bet neesmė… что нибудь gal, visgi, žinome. Tikrai neskubame užsilenkti, už patikinimus, jog mums sekasi – dėkui!

        • Krepofobas

          Nesupratau, ko jūs nesupratote Auksini Karduže.
          Sekimosi standartai jūsų pasenę, Karde. Naujausias ir madingiausias sekimosi standartas yra Mark Zuckerberg.
          Prieš jį ir prekybininkas Ilja Laurusas nublanksta.

          Aš niekuo ir niekaip nesiginčijuosi. Tik nuvilia žmonės, kurie nevertina reklamos.

          • Auksinis kardas

            O tokį MySpace dar atsimenate? Kažkurią dieną gal ir dėl tokio dūsavote.

            Vertinti reklamą, už kurios vertinimą paprastai sumoka suinteresuoti asmenys, – jos aukos dalia. Nuvilsime, tuo tik džiaugsimės.

          • Krepofobas

            Matau, Karde, kodėl jūs mąstote ir gana dažnai rašote komentarus. Todėl, kad jūsų permanentiškai bloga nuotaika.

            Nusipirkite Senukų katalogą, pralinksmėkite.

          • Auksinis kardas

            Dargi susimokate už reklamines medžiagas? Sekasi kažkam.

            Kad taip dar neverstumėt skirtingos nuomonės netikusia nuotaika. Gal pralinksmėkite? :-)

          • Krepofobas

            Tik nesakykite, Karde, kad jūs gaunate Senukų katalogus už dyką?!!!
            Dabar jau mano nuotaika sugedo…

          • Auksinis kardas

            Atsidarote e-senukai, štai jums interaktyvus katalogas už dyką. Gali pristatyti į namus.

  • leokadija

    gal ir nederu prie alaus, nes esu moteriškė, tačiau šios parduotuvės prisistatymo sąrašas: (cituoju) „ŠVYTURIO Ekstra, Baltas, Baltija, Nefiltruotas, Adler Bock, GRIMBERGEN Blond, Blanche, Dubbel, KRONENBOURG 1664, CARLSBERG“ tik demonstruoja didelių koncernų bedvasio alaus garbinimą su galbūt menkom išimtim. Maža ryšio su geru alumi. Suprantu, kad ypatingai sunku surasti vietinio virimo, unikalaus skonio, mažos daryklos su meile padaryto alaus. Bet linkiu paieškoti :) O Švyturys ir toliau sėkmingai visus girdys niekalu bei steigs/rems „gero alaus“ parduotuves…
    beje, užkliuvo (tik nesupykit): ar jaunesniam asmeniui nusipelnyti pagarbos (lenkimosi žemai) reikia kažkokių ypatingų sugebėjimų? Maniau, pagal amžių nediskriminuojame :)

    • Krepofobas

      Vilniaus alus labai geras. Kainuoja 1,79 Lt. ir kamštukas nusisuka.

      • neturiu

        Vilniaus is tiesu neblogas :)

        Kazin ar uz si straipsni alkoholio ir tabako tarnyba neisrasys kokios baudeles, na kad parodyti kad jie egzistuoja ir dirba?..

    • miela leokadija, tamsta visiškai teisi – iš to, kokius komentarus rašote šiame tinklaraštyje nederate prie alaus ir geros kompanijos.

      Bet mana labai patiko tamstos pasisakymas apie „bedvasį“ ir „gerą“ alų, todėl tamstai degustacijos tikrai nerekomenduoju. Ji – smalsiems ir norintiems sužinoti, pabandyti, o ne viską žinantiems ir kalbantiems su dvasiomis. Kita vertus, man smalsu: tamsta tikriausiai ir rūbus perkate siūtus kur nors Kauno garažuose, batus – pas privatų batsiuvį, važinėjate tikriausiai kokio nors meistro surinktu triračiu automobiliu, rytais geriate pačios surinktų gilių kavą užsikąsdami pačios išsikepta bandele. Juk visa ta masinė gamyba bedvasė, o gera yra mažųjų ir su meile padarytoji. Kaip gražu ir atleiskite, kaip snobiška ir kvaila.

      O kalbant apie santykius su jaunesniai žmonėmis, taip, tamsta ir vėl teisi – jaunesniems žmonėms, dažniausiai dėl patirties ir žinių trūkumų mane nustebinti yra sunkiau ir reikia daugiau pastangų ir, žinoma, sugebėjimų. „Gero alaus parduotuvės“ merginoms tai pavyko. Tamstai gi nei žemai, nei aukštai nesilenkčiau, nes demonstruojate visiškai vidutinius gebėjimus.

      • leokadija

        „Reiškia, viskas priklauso nuo skonio, o ne nuo kažkokios dvasios ar pagaminimo vietos“ – čia iš kito jūsų komentaro. Bet nejaugi tikrai nemanote, kad vieta, rankos ir kažkokia dvasia ir formuoja skonį. Galų gale ir cheminė sudėtis Švyturio talpose tikrai neblizga technologiškai vertinant.
        O mane neblogai aprašėte :) kepu, verdu, alų darau (čia ne Lietuvoje), žvakes lieju, muilą gaminu pati. Ir tuo džiaugiuosi. Jei manote, kad darau tai dėl snobiškumo – jūsų valia.
        Tik norėjau pasakyti, kad pasirinkimas skanauti gyvenimą yra labai didelis, nebūtina viską daryti savo rankomis. Bet gerai išragauti viską verta, ne tik reklamuojamus dalykus (gal siūlyčiau būtent NE juos ragauti).
        Lietuviai yra tikri tamsuoliai alaus pažinime ir tokios GAP situacijos nei kiek negerina, mano nuomone.
        Sėkmės ragaujant :)

        • miela leokadija tik labai trumpas klausimas: kuo cheminė sudėtis Švyturio talpose „technologiškai vertinant“ skiriasi nuo cheminės sudėties kitų Lietuvos alaus daryklų talpose. Tikiuosi, nebus sunku atsakyti, nes tikriausiai esate „technologiškai vertinusi cheminę sudėti ne vienoje talpoje. Labai lauksiu atsakymo su faktais ir datomis. Nesulaukęs žinosiu, kad Valentinas šiame tinklaraštyje turi puikią sielos draugę.

          • Auksinis kardas

            Pramoninė gamyba tam ir pramoninė, kad kelrode žvaigžde jai būtų kuo labiau apsimokantis, kuo labiau masinis produktas. Tokio gaminio skoninių savybių ar kilmės reikalai nebūna pirmaeiliai. Tai galioja daugeliui didžiųjų daryklų, kurių produktas skiriasi nuo gaminamo tradiciniais būdais.

            Čia alaus entuziastai narplioja tokios gamybos padarinius:
            http://tikrasalus.lt/2009/06/07/aludariu-gildija-ir-kitos-klastotes/

            Lyginimas būtų toks pat, koks būtų dzūkiško naminio mėsos gaminuko lyginimas su pvz. šalto „rūkymo“ dešra, pagamintą „rūkymo“ chemikalais pigiai veikiančioje mėsinėje gamintojui, nusipirkusiam bet kurį praeityje gerbtą prekinį ženklą, tarkime „Klaipėdos maistas“.
            Kaip „Švyturys“ yra išparceliuotas ir nukankintas optimizavimais cechas, deja, taip ir šis maisto produktų ženklas su Klaipėda bendra teturi tik praeitį iki pardavimo Estijos bendrovei. Betgi, kas žino, kas tiek kapstysis? Kas įtars, kad komercija turės atsargoje šitiek įžūlumo? Komersantai ir maisto kokybė dažniausiai prasilenks. Toje šviesoje liaupsės atrodo naiviai.

          • leokadija

            na aš nesu specialistė, tačiau suvokiu, kad didieji gamintojai (gal kartais ir mikrogamintojai) tesiekia pelno, greičio ir įspūdžio. Tam salyklas „papildomas“ beskoniais nevertingais priedais: kukūruzais, ryžiais, nedaigintais grūdais ir cukrumi; fermentacija pagreitinama papildomais fermentais ir mielių „primaitinimu“; ilgesnis galiojimo laikas užtikrinamas cheminiais konservantais, putojimas padidinamas irgi chemija. Pigiau ekstrahuojami apyniai, tam panaudojant aršias chemines medžiagas. Ir taip be galo. Tai liečia ne tik Švyturį. Nesiimu advokatauti, kad vokiečiai ar mikrogamintojai visada gamina tikrą alų iš penkių ingredientų… Gal. Alaus receptai ir „smulkioji“ sudėtis vartotojui nepasiekiami. Deja. Tikėkim kas kuom: reklama, Ieva ir Dalia, snobiškais ekoprodukcijos garbintojais, sąmokslo teorijomis… Tiesiog, man džiugesys dėl Švyturio pardavėjų marketingo (o juk labai neblogai alų jums pristatys ir daugelis pubų barmenų Britanijoj, Vokietijoje ar Belgijoje) kažkaip nedera su blogo autoriaus įvaizdžiu, kurį buvau sau susikūrusi :) pasitaisysiu tą įvaizdį :)

          • miela leokadija, deja, neišgirdau nei faktų, nei datų. Tiesą pasakius ir nesitikėjau išgirsti, nes mano darbo patirtis rodo, kad pliaukšti nesąmones yra daug lengviau nei parašyti argumentais ir faktais pagrįstą trumpą straipsnelį.

            Todėl – kaip ir Valentinui, noriu tamstai pasakyti, kad priklausote tai kategorijai veidmainių, kuri neatsako už savo žodžius ir kurie man kelia pasišlykštėjimą.

            Tikiuosi, kad mano įvaizdis neatitinka tamstos vertybių. Labai džiaugsiuos jei taip yra iš tiesų.

  • ausra maldeikiene

    Kur yra ta parduotuvė?

    • Krepofobas

      Prie Ogminos

    • Auksinis kardas

      Pasirinkite saulėtą pakilią dieną, antraip yra tikras pavojus prisiliuobti ne taip romantiškai, kaip „atsilyginimo už malonumą“ aprašyme.

  • suomis

    Kažkada patiko HBH. Kažin, ar dar yra ta darykla?

  • nerijus

    N-18. Heiniken su RAUDONA ŽVAIGŽDE, kuri simbolizuoja, kaip teigia gamyklos savininkai,- sėkmę (juk Lietuvoje draudžiama propaguoti Sovietinę simboliką? Kodėl leidžiama prekiauti šios įmonės alumi?)

    http://dokonline.com/dokumentalnie-filmi/7327-national-geographic-megazavody-hayneken-megafactories-heineken-2011.html

    p.s. degustuoja IR MOTERYS!..

    Šiek tiek informacijos TAMSAUS alaus mėgėjams. Jis yra dažytas šviesusis alus. Mažesnės gamybos sąnaudos.

    Erdinger kvietiniam analogiški (skoniu) yra Tucher ir Paulaner kvietiniai alūs.

    • nerijau, apie tamsų alų truputį nusišnekėjai…:)

      • nerijus

        Artūrai, tikrai ne.

        „Iš pradžių porteris gamintas tik iš rudojo salyklo, vėliau pradėta naudoti brangesnį, bet efektyvesnį šviesųjį salyklą, o alų dažyti dažais. 1816 m. įstatymu Didžiojoje Britanijoje priėmus alaus švarumo įstatymą, dažus dėti uždrausta – po trumpo sąmyšio rinkoje, porterio spalvai išgauti pradėta naudoti 5 % 1817 m. išrasto juodojo salyklo (95 % sudarė šviesusis salyklas).“

        • Nerijau, o juk tamsūs būna ne tik porteriai, bet ir lageriai bei kvietiniai alūs.

        • nerijus

          http://www.tytoalba.lt/lt/index.php?option=content&task=view&id=1416

          Knyga: „Kas sveikai maitinasi, trumpiau gyvena“, Udo Pollmer http://www.das-eule.de) ir Dr. Monika Niehaus.

          14 psl.
          „Bavarijoje kadaise įprastas buvo būtent tamsusis alus. Iš pradžių jis virtas iš specialiai gaminamo tamsaus salyklo. Tačiau šis turėjo trūkumą: jo išeiga buvo mažesnė negu šviesaus salyklo. Taigi buvo nuspręsta virti šviesųjį alų, o paskui dažomuoju salyklu suteikti jam tamsią spalvą. Kad būtų išvengta nemalonumų dėl reikalavimų, keliamų maisto produktams, nevykdymo, alaus etiketėje kartais kukliai nurodoma: „Tamsusis alus, pagamintas iš šviesiojo salyklo“. Iš tokios nuorodos pirkėjas, ir mūsų aludaris gali suprasti geriantys dažytą alų. Ką gi, į sveikatą.“

          15 psl.
          „O kad į trumpos fermentacijos, pavyzdžiui, kvietinį, alų leidžiama dėti runkelių ir cukranendrių cukraus, jau ne taip plačiai žinoma. “

          Knygoje rašome ir apie jodą, kuris dedamas į druską ir vyno degustatorius.

          Negaliu pasakyti ar jie šarlatanai, bet žinau viena- jų pateikta informacija sudomino ir verčia ieškoti jų šaltinių. Rekomenduoju paskaityti- tikrai nepakenks.

          p.s. visur galime atrasti ir tiesos.

  • Fredis*

    Spėju, kad gero alaus parduotuvėje jaunos moterys, kurioms buvo žemai nusilenkta iki žemės, alų suklasifikavo į rugštinį ir šarminį ir jos labai užburiančiai įtikinamai tvirtino, jog geras alus yra neutralus ir labiau šarminis, nei rūgštinis.
    Trumpas dietologų įvadas: http://www.bodybuilding.lt/2011/06/06/rugstys-ir-sarmai-musu-organizme-arba-kaip-teisingai-valgyti-darzoves-bei-vaisius/, kurie tvirtina, kad reikia gerti vandenį įlašinus keliolika lašų citrinos, taip pat natūralias sultis, valgyti špinatus ir būsite sveikesni.
    Važiuoti į kitą Neries krantą pirkti alaus yra per daug snobiška, nebet kokį nors berniuką-pasiuntinuką pasiųsti nupirkti ar tarnaitę. Tik, kad pakeliui gali nugerti putą.

  • titu

    Gero alaus parduotuvė – tik dar vienas Švyturio gėdingas bandymas reabilituoti niekam tikusi „koncerninį’ alų. Bet Švyturys yra didelis žinaisklaidos rėmėjas. Gal būt dėl to negirdėjau nė vieno įtakingo žurnalisto ar redaktoriaus sakant, kad jis nemėgsta Švyturio.

    • mielas titu, tamstos įžvalgos vertos „šnobelio“.

      • titu

        Kaip už vieną komentarą – labai solidi premija.

  • Moterys ir alus suderinama. Tik čia turimos omenyje ne tos moterys, o kitos :D

  • Rytis I

    Čia turbūt Lukšio 19. Reiks kada pračekinti, kai bus ne taip slidu. „Kanapinis“ pabodo… Tiesa, o kaip čia tą šarminį nuo rūgštaus dabar atskirti, pagal skonį ar kaip?

  • Izbliondimas

    Šiaurės Lietuvoje būdavo alus (kai kokioje Dzūkijoje ar Žemaitijoje, – samanė).
    Sakydavo, kad ten vestuvėms padarydavo tiek naminio alaus, kad vienam svečiui „ant galvos“ būtų bent po vieną kibirą (neįskaitant trečioko). Žinoma, vestuvės tęsdavosi ne vieną dieną.
    Gal, pavyzdžiui, karsto regione alus yra net būtinybė (ten kalkiuotas vanduo, tad alus kaip ir praplauna inkstus ir ne tik… juokiamasi, kad jei nebūtų praplaunamas taip pat ir tam tikras organas alumi, – tai jis gal net nesilankstytų dėl tų kalkių…).
    Vienam buvusiam bendradarbiui, po to kai jam išpjovė vieną inkstą, – sako daktarai jam patarė vartoti alų. Taigi kaik kam net daktarai išrašo alaus…
    Kai dar anais lakias, retsykiais tekdavo pavartoti alkoholio (šiaip jo keli metai aplamai nevartoju, nes alkoholis man yra bjaurus ir visiškai nepriimtinas, aplamai… kaip kokie futbolo sirgaliai, joke…), – Pasvalio rajone, vieno įvykio metu, teko susipažinti su nuostabiu kaimišku alumi (ne tuo, kur vienos stiklinės alaus yra dar kaip ir mažai, o dviejų – jau per daug…).
    Nežinau ar p. Artūras yra tokio ragavęs, – na pirktinis, palyginimui, būtų tinkamas tik guminiams batams plauti…
    Šiaip, manau, kad Lietuvoje gaminamas alus yra „drian“. Net lyginant ne tik su geru kaimišku (jį gal dabar tik vienetai Lietuvoje moka padaryti), bet ir su vokišku ar čekišku.
    O kaip aiškino kažkada gidė, – daugiausiai alaus rūšių daro belgai. Praktiškai iš įvairiausių uogų, vaisių. Kas mums visiškai neįprasta.
    Bet kam kalbėti, o man gal ir patylėti šiuo klausimu.

    • mielas Izobliondine, štai nueitumėte į degustaciją ir sužinotumėte, kodėl tik Belgijoje alus gaminamas dedant į jį visokiausias uogas ir kitus vaisius.

      O naminio alaus Pasvalio ir Biržų rajone esu bandęs ne kartą, kaip ir Žemaitijoje, kur vaikystėje praleidau daug laiko. Taip, būna labai gerų produktų, bet bėda ta, kad jie niekada nebūna tokie patys.

      • Kaip ir kiekvieno tikro virėjo patiekalai nebūna vienodi. O tam vienodumui išgauti tai yra high gravity technologija, čia cituoju švyturį. Siūlau pasidomėti plačiau, kas tai per technologija.

        Degustacijos metu, turbūt buvot supažindintas su alaus stiliais. Taigi pabandykite padegustuoti vienodo stiliaus atstovus ir palyginti tarpusavy, o ne tarpusavy lygint visiškai skirtingus stilius ir įsivaizduoti, kad jis visas geras, nes skirtingas.

      • titu

        Nors Švyturio Ekstra nėra geras produktas, bet jis niekada nebūna toks pats. Ypač lyginant tą kuris parduodamas žiemą ir tą – kuris parduodamas vasarą.

    • titu

      Beje teko gerti tokį Pasvalyje darytą alų, kurio ir pažengęs mėgėjas nebūtų atskyręs nuo Belgiško.

  • Izbliondimas

    Kaip čia blogo šeimininkas užsiminė dėl galvos skausmo sekantį ryto po alaus ragavimo, – tai manau tam didelę įtaką turi baltymai.
    Yra tekę lankytis ne vienoje alaus darykloje užsienyje, taip pat ir Lietuvoje (ne kaip aludariui, bet įvairių mokymų programose tiesiog būdavo paprastai tokios atrakcijos, – aplankymas taip pat ir alaus, vyno, šampano daryklų/gamyklų (tas ypač užsienyje labai populiaru būdavo, – dabar jau ir Lietuvoje. Juk turistams yra Lietuvoje ir alaus kelias, su bravoru, degustacija…).
    Tai vienoje alaus darykloje, nepamenu kokioje šalyje, – tos daryklos atstovas labai aiškino kaip jie stengiasi visoje alaus gamyboje atsikratyti baltymo, nuo pat jo gamybos pradžios (įdomu tai, kad kitose alaus daryklose net tokio klausimo, dėl baltymo nesuprasdavo, kai klausdavau).
    Kaip žinoma, tas kovos su baltymu kelias prasideda jau nuo specialių miežių veislių auginimo salyklui (jei alus yra miežinis). Juk miežiai, kurie auginami maistui, – baltymo gali turėti net 20 proc.
    O alui yra auginami specialūs miežiai, ketureiliai. Tie, kurie baltymo turi ir tik 8 proc. (kaip juos dar vadina stikliški).
    Taigi, dėl galvos skausmo kitos dienos rytą, – manau, yra labai svarbu baltymo kiekis aluje.
    Va mūsų senoliai sugebėjo, kad tas baltymas alaus gamybos procese iškristų (dabar aplamai, siekiant alaus kokybės stabilumo yra naudojami galingi filtrai).

  • Šamanas

    ACTIVIA su DORMEO gali slėptis po pernykščiais lapais.

  • Jei čia būtų ne gerbiamo Artūro, o kokio nors kito tinklaraštininko postas, tikrai būtų sunku atsikratyti nenorom kylančių įtarimų..;)

    Bet šiuo atveju akivaizdu, kad gerbiamas Artūras „apturėjo gerą laiką“ ir jo įspūdžiai iš tos degustacijos nuoširdūs.

    Gaila, kad nebuvo įvardintos tos dešimt ragauto alaus rūšių, kad skeptiškiau šio Švyturio marketingo skyriaus projekto atžvilgiu nusiteikusių komentatorių kritika būtų konkretesnė bei labiau pagrįsta.

    Tačiau nesant informacijos visgi galima bandyti remtis prielaida, kad buvo pristatyti alūs iš šio, atvirai sakant, ne itin įspūdingo GAP sąrašo:

    „ŠVYTURIO Ekstra, Baltas, Baltija, Nefiltruotas, Adler Bock, MemelBrau, GRIMBERGEN Blond, Blanche, Dubbel, KRONENBOURG 1664, CARLSBERG…“

    Bet kokiu atveju panašu, kad degustacijas vykdanti GAP komanda yra tikri profesionalai marketingo ir pristatymų srityje, jei jau sugebėjo padaryto tokį įspūdį tokiam kritiško mąstymo atstovui, kaip gerbiamas Artūras.

    Dėl jų alaus praktinio išmanymo bei pateikiamos informacijos visiško objektyvumo nebūčiau toks jau tikras, bet tai tik mano spėlionės…;)

    Vienžo, kad įgyti įvairiapusiškesnį supratimą apie Lietuvoje gaminamą bei parduodamą alų, gerbiamam Artūrui nuoširdžiai rekomenduočiau apsilankyti kada Alaus namuose Goštauto gatvėje, ant Neries kranto (http://www.alausnamai.lt/) bei paragauti kuo daugiau ir kuo įvairesnės mažųjų gamintojų lietuviškos produkcijos. Tuomet didžiųjų gamintojų alaus skonio gazuoti gėrimai darys kiek mažesnį įspūdį…;)

    Beje, jie ten, berods, ir degustacijas rengia, tegul ir ne tokias profesionaliai padarytas, kaip GAP, bet labai nuoširdžias. Rekomenduoju.

    P.S. Geresnį stalelį geriau užsisakyti iš anksto ir nusiteikti neišsigąsti šurmuliuojančios lietuviškos aludės aplinkos.

    • Zeppelinus, žinot, aš vis dar pasidžiaugiu, kad šiame tinklaraštyje lankosi žmonės, sugebantys suvokti tekstą:) Na, bent jau didžiąją jo dalį.

      Juk įrašas tai buvo ne apie alų, jo kokybę ir skonį, o apie alaus degustaciją ir apie žmones, mylinčius savo darbą. Ir tą darbą atliekančius profesionaliai.

      Be to, juk niekas netrukdo ir kitiems alaus gamintojams rengti degustacijas ir įtikinėti visus, kad būtent jų alus yra geriausias. Jei jie darys tai taip pat profesionaliai, kaip daro Ieva ir Dalia, neabejoju, kad gerbėjų gretos labai greitai išaugs. O jei dar geriau – tai „Švyturys“ bus greitai nukonkuruotas:)

      Taip, „Švyturio“ produkcija „Gero alaus namuose“ dominuoja. Taip, degustacijos metu „Švyturio“ ir tai pačiai grupei priklausančių užsienio bendrovių produkcija sudarė didžiąją dalį alaus rūšių. Bet dėl to, pavyzdžiui, „Ekstra“ man nepasidarė nė kiek skanesnė – kaip negėriau jos, taip ir negersiu. O štai „Švyturio baltas“ man buvo skanus ir liko skanus. Kaip ir „Vilniaus“ tamsusis ar airiškas „Murphy’s Red“.

      Lietuvos mažųjų alaus gamintojų produkciją žinau pakankamai gerai. Tačiau ar ji man būtinai turi patikti? Kažkas čia minėjo „Varniukų“ alų – tai jis man neskanus ir ką man dabar daryti?

      Beje, būtent degustacijos metu sužinojau, kad tie alūs, kurie man labiausiai patinka, priklauso vienam tipui – tam, kurio Lietuvoje pasirinkimas labai labai nedidelis. Reiškia, viskas priklauso nuo skonio, o ne nuo kažkokios dvasios ar pagaminimo vietos.

    • Krepofobas

      Šiaip jau Zeppelinus yra žydieškys. Netoli nuo žydšaudžio.
      Moraliems tinklaraščiams tiktų Zeppelinus baninti.

  • VLADAS

    Manau Artūras Račas alaus kokybę ir pasirinkimą įvertino profesionaliai,nes tik degustacijos metu tai įmanoma
    objektyviai atlikti!Man asmeniškai labai patiko,alaus įvairovė
    ir aptarnavimo kultūra,bei tų mielų damų profesionalios žinios!
    Na konkurentų,tiesa pasakius,gero alaus parduotuvėms Vilniujeir Klaipėdoje dar nėra, žinoma ne viskas gali ir patekti!!! SEKMĖS jaunoms verslininkėms IEVAI ir DALIAI!!!

  • nerijus

    Ką reiškia žodžiai, skambantys kiekvienų mišių metu?

    „Paskui jis paėmė į savo rankas taurę vyno ir tarė: „Imkite ir gerkite iš jos visi, nes tai yra taurė naujosios ir amžinosios Sandoros, mano kraujo, kuris už jus ir visus išliejamas nuodėmėms atleisti. Tai darykite mano atminimui.““

    Tai aš suprantu, kaip vienos rūšies gėrimą, kuriame yra alkoholio, propagavimą.

    Man ši, raudonam vynui priskirta taurė, primeną taurę, kuri naudojama religinėms apeigoms. Skirtumas tik tas, kad ji čia (paveikslėlyje) stiklinė.

    http://scilis.lt/catalog/products/2484-taure-raudonam-vynui-grand-palais-exquisit-1590135.jpg

    p.s. jei Kristus būtų vietinis, tai per mišias gertume arba alų arba samanę.
    Puiki pietiečių reklama savo produkcijai- vynui.

    • Fredis*

      Eucharistija — tai mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Kūnas ir Kraujas. Jėzus per Paskutinę Vakarienę, savo kančios išvakarėse, mylėdamas savuosius iki galo, norėdamas su jais visada pasilikti, įsteigė Eucharistiją, duodamas valgyti Duoną — Jo Kūną ir gerti iš Vyno taurės — Jo Kraujo taurės. Tai daryti Jėzus kvietė Jo atminimui.

      • Izbliondimas

        Fredi.
        Kol jis dalijo duoną, – buvo minios.
        O kai duonos jau nedalijo, – liko ar ne 12.
        O dar vėliau, – tik vienui viens.
        Taigi.
        Kai turima reikalo su žmogumi… žinoma galima nematyti to, koks jis yra sukurtas. T.y koks jis yra, be iliuzijų jį pakeisti bent kiek. Uždėti kaukę, – taip.
        Bet būna gyvenime momentų, kai ta kaukė nukrenta.
        Kaip ir nutiko, kai ta duona jau nebuvo dalijama.
        Čia šiaip, ne rimtai, kaip ir visuomet…

      • Krepofobas

        Kokia prasme Jėzus yra mūsų viešpatis Fredi? Ta prasme, kad mes visi nachaliavu trinamės A. Račo bloge?
        Nei jūs, nei tie, kas parašė Bibliją Jėzaus nematė ir nepažinojo. Jokių raštiškų liudininkų liudijimų apie Jėzaus buvimą nėra. Todėl nekalbėkite apie tai, ko nežinote.

  • Regis

    Na nežinau, paaiškinkit man, gal ne viską suprantančiam, kaip galima atvirai piktintis kuo nors kai esi svečiuose? Ar čia mes visi kaip tam tikra bendruomenė pradėjome lygiomis teisėmis valdyti šį tinklaraštį ir atitinkamai įtakoti jo turinį? Reklama, ne reklama, paslėpta, prislėpta ar atvira, koks skirtumas? Tinklaraščio autorius patalpino įrašą ir viskas. Įrašą savo tinklaraštyje. Aš taip pat turiu požiūrį į Švyturio bendrovę ir viską ką ji daro. Ir galiu pasakyti, kad apeinu iš toli jų produkciją vien dėl to, kad turiu asmeninį priešiškumą. Nors vis tiek tenka karts nuo karto dėl vienokių ar kitokių aplinkybių paragauti. Ypatingai buvau sužavėtas bealkoholiniu Švyturio alumi kuris pagamintas Rusijoje. Aš suprantu, kad Švyturio alaus dėl ekonominių sumetimų nedaro Klaipėdoje (kiek man žinoma, gal aš klystu) o verda Utenoje. Tačiau kažkaip sunku suvokti prekinių ženklų ir rinkodarinius žaidimus, kai prekinis ženklas turintis labai aiškiai suvokiamą teritorinę priklausomybę, talpinamas ant produkto pagaminto net kitoje šalyje. Taip taip, žinau, kad tai sugalvota ne Lietuvoje ir plačiai paplitę.

    Na tiek to su tuo Švyturiu. Kam čia taip garsiai piktintis dėl tokio įrašo? Šito nesuprantu..

    • Auksinis kardas

      Kad nebūtų nutylėti ir jo trūkumai :-)

    • Rytis I

      Jei nesutarimai šeimoje kartojasi n metų ir nuolat baigiasi kaltinimais (pvz. bulvariškumu) bei galop virsta net neapykantos formomis, tokiu atveju vienintelis teisingas kelias yra skirtis. Jau nekalbant apie užsibuvusius svečius :)

      • Auksinis kardas

        Taip gal ir būtų, jei nebūtų kalbos apie kur kas platesnei viešumai skirtą dalyką.

        Kai šio puslapio šlovė išblės pakankamai (o taip nutikti įtikinamai, manyčiau, jau nebetruks), bus būtent taip, ir gal net kiek smarkiau. Tuo tarpu, atsiprašome, gali tekti pakentėti ties svaigalų puošimais trispalve. Šventėms paspalvintas „ekstazi“ irgi turėtų geresnę paklausą, kaip manote?

        • Rytis I

          Nežinau, konkrečiai alaus bokalas su trispalve manęs nešokiruoja. Svarbus ne alkoholis, greičiau mūsų požiūris į jį, socialiai suformuota nuomonė. Ar galima įsivaizduoti prancūzą be taurės vyno prie pietų stalo? Vokietį be bokalo… Tačiau, jei visuomenė sutars, jog alkoholis toks pat blogis, kaip narkotikas – ir jis visiems laikams bus išimtas iš apyvartos – tebunie… Degustuoti važiuosime į Belgiją :)

          • Auksinis kardas

            Kadaise ir cigaretė buvo kino Herojaus atributas. Tiesiog būtų metas laidoti dar vieną mitą – neišskiriant Belgijos, ten žmonės civilizuoti ne mažiau.

  • kestutisd

    Mano spėjimas toks, kad Artūras vis tik labiausiai mėgsta kvietinį alų. Dėl to net ir ‘skurdus’ GAP sąrašas jam patinka – juk įdėtas Grimbergeno kvietinis. O jei dar belgiškame aluje pavyko vaisius užuosti, bei dar dunkel’io davė – tai ir išvis visai geras paskanavimas gavosi (beje, Švyturio baltas – į tą kompaniją visai įsipaišo, jo ‘high gravity’ neveikia :), kaip ir apskritai kvietinių).
    Įdomu tik dar būtų, ar Artūrui visi kvietiniai vienodi, ar jis sugebėtų atskirti bavariškus nuo belgiškų? (Istorijas galima apie tai pasakoti, kodėl jie skiriasi…). Ir, beje, kaip geueze’as su visais kitais lambic’ais ? (čia tolimesnis žingsnis tobulėjimui, jei ką :)
    Bet Artūrui, kaip žurnalistui, derėtų ir žinoti, kuo mažesniųjų bravorų mėgėjai kaltina didesniuosius, ir kodėl čia komentaruose tokios aistros kyla. Galų gale net Artūro skonis (paremtas, beje, ir didesnėmis finansinėmis galimybėmis, patvirtina – jis jau sugeba atsirinkti ne masinę produkciją :)

    • Krepofobas

      Ar verta taip jaudintis dėl alaus? Pigus, greitai pagamintas civilizuotame fabrike alus be blogo skonio – viskas ko mums reikia!
      Juk alus – tai ne vynas?

  • Edgaras

    Artūrai, matyt, aš turiu teksto suvokimo problemų, nes to dalies nesupratau, galbūt norėčiau patikslinimo:
    „Tinka visiems normaliems žmonėms, išskyrus snobus, kurie pirkdami vyną, būtinai žiūri, kad jis būtų prancūziškas arba žinovo tonu aiškina, kad štai anas 2006 “čilietiškas” labai tinka prie jautienos, o štai tas 2009-ųjų Pietų Afrikos nepamainomas su žąsimi.
    “Gero alaus parduotuvės” degustacijoje tokių nesąmonių neišgirsite.“
    Ar tie žmonės, kurie mėgstą vyną ir jį kruopščiai renkasi yra nenormalūs ir yra snobai? Ir ar vyno derinimas prie maisto yra nesąmonė?

    • Edgarai, gal ir turite:)

      Tie žmonės, kurie mėgsta ir kruopščiai renkasi vyną, yra normalūs ir nebūtinai snobai. Bet dažniausiai jiems vynas nebūtinai turi būti prancūziškas. Vyno derinimas prie maisto tikriausiai nėra nesąmonė, tačiau prikišamas aiškinimas, kad raudonas vynas tinka tik prie vieno maisto, o baltas – tik prie kito, yra nesąmonė. Vien jau todėl, kad skoniai yra skirtingi ir niekas man nepaaiškins, kuo aš turiu užsigerti kiaulienos kepsnį, vištienos troškinį ar cepelinus. Tai sprendžiu aš pagal savo skonį, kuris tikriausiai skiriasi nuo jūsų skonio.

      • Edgaras

        Dėl skonio tikrai juk nesiginčysim :) Aš kaip pavyzdį galiu pateikti žmones geriančius brendį su ledu. Na galbūt tai kažkam ir skanu, nors manau visi suprantam, kad tai pižoniška ir taip tikrai neatskleidi visų brendžio savybių. O ir apskritai derinimas susijęs, tiek su šarmų-rūgščių balansu, tiek su paryškinimu vieno ar kito patiekalo skonio. Žinau, kad visi mes skirtingi, visi mes unikalūs :) bet bendrieji principai išlieka.
        P.S. man Švyturio Ekstra geriausias alus :)

  • sataniuga

    Matau, ginčijamasi dėl skonio – be galo produktyvus reikalas:)

  • žiūrovas

    Skaičiau,kad alus turi daug fitoestrogenų,t.y. augalinių hormonų,labai panašių į moteriškuosius.Matyt,alus labiau tinka moterims,o ne vyrams.Kaip panevėžietis, gerb. Artūrai,manau, sutiksite,kad geriausias alus Lietuvoje yra naminis,gaminamas į šiaurę nuo Panevėžio- Pasvalio ir Biržų krašte.Dėl vyno-rašoma,kad jame daug flavonoidų (ypač raudoname),kurie turi antioksidacinių savybių-neleidžia kalkėti kraujagyslėms.O tai tinka ir vyrams,ir moterims. Dėl vyno gerumo-sakoma,geras tas vynas,kurio lašai,pateliūskavus taurę,limpa prie taurės sienelių.

  • Roco

    Gerbiamajam Ponui Artūrui Račui derėtų žinoti, kad vyno somelje galėtų duoti labai gerų patarimų kokį maistą kokiu vynu užgerti. Tokius patarimus ignoruoti gali tik toks žmogus kuris pats nemažai supranta apie vyno ir maisto derinimą tai atsirenka pagal save. Tačiau tokių suprantančių tikrai nėra daug, gal minėtas ponas vienas iš jų? Arba jam nusispjaut į tokius derinimus.
    Kas dėl paties įrašo, tai šios degustacijos rušys neatrodo labai įspūdingai(Dubbel čia išskirtinis būtų). Bet tai natūralu. Grimbergen labai neblogas alus , bet kaip belgiškas tik vidutinis. Švyturio baltas kvietinis turbūt geriausiai ką gamina šitie purvini marketingistai, bet jo nėra ko lyginti su geru kvietiniu.
    Mažų Lietuvos daryklėlių gaminami alūs irgi nebūtinai yra verti dėmesio. Tas pats populiarusis varniukų, geras buvo kai pasirodė, dabar nieko ypatingo, raudonųjų dobilų irgi buvo labai geras, dabar bambaliuose pardavinėjamas krautuvėlėse tokios pat kokybės kaip didžiujų gamintojų skiedalai bambaliuose. Yra šiek tiek gero čekiško, angliškų elių, belgiškų, bet jie brangūs ir ne per daugiausiai rūšių

    • Krepofobas

      Roco kategoriškumas ir jaunatviška stilistika rodo, kad jis negali būti pakankamai turtingas ir daug išgėręs, kad išmanytų alkoholinius gėrimus.
      Žmogus, kuris yra patyręs vyno gėrėjęs Lietuvoje – A. Čekuolis, bet jis nesipučia ir nėra kategoriškas.
      Kiti 50/50 somelje yra Algirdo Maximoje (gali pasiūlyti gerą vyną už 12 Lt) ir parduotuvėje Medicinos banko patalpose (gali pasiūlyti gerą vyną už 15 Lt).
      Roco, patikėkit patyrusio žmogaus žodžiu, kai gaunate gerą vyną už 12 ar 15 Lt, jis tinka prie bet kokio valgio.
      Brangų vyną perka tie, kurie mažai jo geria (nelabai mėgsta) arba neša viršininkui dovanų.
      Jūsų, Roco, bandymas apsimesti alaus somelje – apgailėtinas. Alaus somelje bare mano kaiminystėje skirsto alų į dvi rūšis: alaus skonio gėrimas (Švyturio) ir alus (Kalnapilio). Abi mėgsta.
      Gaila, kad Vilniuje ne kiekvienoje kavinėje galima gauti Kalnapilio, kavinės matyt sudarė kažkokį suokalbį.

  • Roco

    Gerbiamas Krepofobai. Aš ir nesakau kad esu patyręs vyno gėrėjas. Ir nesu nusiteikęs su Jumis aiškintis ar vynas už 12 litų gali būti geras ar ne. Nes žodis geras man bus suprantamas vienaip Jums kitaip.
    Bet savo trumpamape rašinėlyje tikrai parodėte savo minties galią: „Brangų vyną perka tie, kurie mažai jo geria (nelabai mėgsta) arba neša viršininkui dovanų“.

    Ir kitas nesamonių muziejaus perlas: „Alaus somelje bare mano kaiminystėje skirsto alų į dvi rūšis: alaus skonio gėrimas (Švyturio) ir alus (Kalnapilio). Abi mėgsta“

    Supratau kad nei apie vyną nei apie alų neišmanote visiškai nieko.

    • Krepofobas

      Gerbiamas Roco. Nemanau, kad jūsų ar mano gerumo suvokimas šiuo atveju yra kiek nors relevantiški. Savo trumpame tekste juk rašiau, kad už 12 ir 15 litų vyn1 perku griežtai tik somelje rekomenduotas.

      P.S. FYI, Roco, štai jums mano vyno gėrimo patirtis:
      Kai dirbau dažytoju Čikagoje (svyt houm Šikagou) pirkdavome vengriško ar rumuniško balto sauso vyno butelį už 2 dolerius. Iš alaus pirkom puikų jugoslavišką alų Nikšičko iš Nikšič miestelio iš prieškarinės Jugoslavijos ( už 1,29 dol.). Kai prasidėjo karas ir alus baigėsi, liūdnai perėjoms gerti Samuel Adams.
      Mokslo metais Maskvoje pirkdavau vyną iš Balatono parduotuvės, ta parduotuvė buvo tame pačiame pastate, kaip ir Lietuvos kino teatras. Kartais kursiokė moldavė atveždavo moldaviško vyno, kuris buvo toks geras, kad mes tada to negalėjom įvertinti. Mat ta mergina buvo Moldavijos CeKa duktė, todėl atveždavo vyno iš CeKa rusių.
      Geriausiai man vynas geriasi Bulgarijoje. Žinau, kad parduotuvėje Bulgarijoje nuo 4,2 levų prasideda labai geras vynas, bet ir už 3 visai neblogas. Perspėju, kad negertumėte Bulgarijoje rakijos iš kaimo, nes labai sirgsite. Tačiau valdiška rakija iš parduotuvės – puiki.
      Nepriklausomoje Lietuvoje pradėjau gerti vyną kaip ir visi – nuo vengriško Kaberne Franc už 7,95 lito. Po to perėjau prie somelje patarimų.
      Iš rusiškos degtinės man patinka tokia neaukštame butelyje su auksine etikėte, atrodo iš Leningrado. Ukrainietiška degtinė patinka su medum ir pipirais. Kinietiškos degtinės labai nemėgstu, nes kvepia geriau ir stipriau negu mano Kelno vanduo.
      Iš viskio geriu singlmoltą už 23 svarus iš Tesco. Konius – tik Ararat‘as.
      Londone geriu išsivadėjusį alų kuris ir vadinasi alus. Išvažiavęs iš miesto geriu biterį. Niekaip negaliu susitaikyti su mintimi, kad Londone dominuoja belgiškas alus.
      Anglijoje patikdavo alus, kuris vadinasi taip, kiek kainuoja, pvz. „80 pensų“, bet dabar tokio nėra.
      Kartais nueinu išgerti Guinness valiutiniame bare 22 aukšte Lietuvos viešbutyje. Mėgstu Guinness lyg būčiau gimes ne šiame amžiuje.
      Geriu Cheresą, bet tik sausą. Geriausia vieta cheresą pirkti būdavo specializuotose ispaniškų prekių parduotuvėse Rygoje. Cheresą geriu neplaktą ir nemaišytą.
      Vieną kartą mano mama buvo turistinėje kelionėje Portugalijoje. Paprašiau atvežti portveino, ji labai užpyko, nes mano, kad portveiną geria tik alkoholikai.

      • Krepofobas

        P.P.S. Prancūzišką vyną geriau kaip visi prie kapinių vartų eidamas pas Džimą. Nepaliko ypatingo įspūdžio, ypatingai gero įspūdžio nepaliko ir visas Paryžius.

        • Krepofobas

          P.P.P.S.Dabar prisiminiau, kodėl dar aš esu toks geras alkoholio žinovas. Todėl kad gerti mane mokė nuostabus žmogus Saulius Girnius, jo brolis yra įtakingas dabar politikos komentatorius Kęstutis Girnius. Tai atsitiko tolimais 1989 metais, kai aš nuavažiavau į Miunhceną varyti pirmos (ir paskutinės) BMW 316. Pas Saulių ant buto patekau per jo brolį Kęstutį, kuriam mane rekomendavo žymus dabar filosofas Arūnas Sverdiolas.
          Kai aš 3 dienas ieškojau automobilio ir gyvenau pas Saulių, mes gėrėme (nedideliais kiekiais). Jis pažindino mane su vakarietišku alkoholiu, nuo Sauthern Comfort iki Pure grain spirit.
          BMW kainavo 3000 doitčmarkių, kurias pervedė brolis iš Amerikos per Bayerische Vereinsbank. Belaukiant pinigų Saulius man, nepažįstamam žmogui, paskolino pinigų ir nuvežė mane (su Alfa Romeo) derėtis ir vertėjauti dėl pirkinio. Ačiū, Sauliau.
          Kęstutis pavaišino mane pietumis, kurių metu pagal lietuvišką tradiciją vertė valgyti.
          Po trijų darbo dienų aš išvažiavau. Priekyje laukė baisiai greitas vokiškas autobahn‘as, naktinė Čekija ir milžiniška Lenkija, kur buvo vėlinės ir niekas nepardavinėjo benzino. BMW nepavedė, po to neįveikiamas Lazdijų muitinės postas.

          http://www.southerncomfort.com/Default.aspx

      • Rytis I

        Piktybiška alkoholio reklama, emigrantiško (išdavikiško) gyvenimo Čikagoje bei Maskvoje propagavimas. Kur mūsų tautinių dorovės normų karabinieriai?

  • Henkas Moodis

    Mėgstu alų ir vyną. Vyną skirstau paprastai – geras vynas tas kuris man skanus. Alui taikau tą pačią formulę. Todėl kaina mano atžvilgiu nieko nelemia, kaip ir etiketė bei nurodimai prie kurio maisto jis gali tikti labiausiai.

  • Roco

    Gerbiamas Ksenofobai, Surašėte viską ką Jūs gerėte per visą savo ilgą 90 metų gyvenimą. Bet kuris senolis gyvenęs daugelyje skirtingų šalių parašytų daugmaž tą patį. Bet bravo – šitiek prigėręs dar vis gyvenate ir turbūt pasieksite ir 100 metų.

    • Krepofobas

      Greit bus 49 (už 3 savaičių).

  • Roco

    Aš ir įtarimą turėjau kad nesąmones specialiai rašinėjate. Šitame portale daug tokių.

  • Arminas

    Ar alus gali būti skanus žmogui, kuris dar nėra priklausomas nuo alkoholio?