Archyvai: liepos 2016

Jūs naršote archyvus: 2016 liepos.

Jauni ir gražūs: Vilniaus Universiteto dėstytojas Vytautas Valaitis

Jauni ir gražūs: Vilniaus Universiteto dėstytojas Vytautas Valaitis

Vytautas Valaitis yra Vilniaus Universiteto dėstytojas. Juanas ir gražus, plaukus riša į kasytę, kad atrodytų stilingas.  Matematikos ir informatikos fakultete V.Valaitis studentams dėsto apie kompiuterinę techniką, algoritmus ir programavimą. Kai nemoko studentų, V.Valaitis skaito A.Ramanausko, A.Užkalnio ir kitų padugnių kūrybą. Radęs Vilniaus Universiteto dvasią ir jo vidines vertybes atitinkantį tekstą, V.Valaitis savo susižavėjimą išreiškia viešai. Nors ir neturi tam reikiamos kvalifikacijos, kaip ir dauguma padugnių, mėgsta diagnozuoti. Įsitikinęs, kad galvoje turi būti daug Amerikos. V.Valaitis, kaip tikras Vilniaus Universiteto akademinės bendruomenės šviesulys, ...

Citata #496 Blogeris Zeppelinus ieško ryšio tarp intelekto ir naujos žurnalistų kartos

Citata #496 Blogeris Zeppelinus ieško ryšio tarp intelekto ir naujos žurnalistų kartos

Blogeris Zeppelinus apibūdina šiandienos Lietuvos žurnalistikos populiaciją:

Toks jausmas, kad kiekviena nauja žurnalistikos karta Lietuvoje vis kvailesnė. Turint omenyje, kad intelekto kiekis populiacijos kartose yra konstanta, matyt, tai turėtų reikšti, kad bent kiek proto turintys į žurnalistiką ėjo vis mažiau, o nūnai nebeina išvis?
... krūtų portaluose už intelektą nemoka...

Jauni ir gražūs: būsimoji „žurnalistė“ Vasarė Butkutė

Jauni ir gražūs: būsimoji

Jei pamenate, faktai.lt buvau pradėjęs tokį skyrelį "Jauni ir gražūs". Deja, netrukus po to faktai.lt (kuriuose nebuvo Mokslo Tarybos finansuojamų projektų, o redaktorius nerašė užsakytų komentarų) teko susidurti su žiauria šiandienos realybe, tad pasibaigė ir skyrelis. Bet, manau, idėja buvo gera ir reikalinga visuomenei, todėl nusprendžiau ją atnaujinti čia. Nes vis dar tikiuosi, kad padugnėmis negimstama, o tampama ir kad kai kurie jauni žmonės kartais klysta dėl kvailumo ar noro pasirodyti.

****

Šiandien pristatau Jums Vasarę Butkutę, kuri, atrodo,

...

Humans of Uber: Raminta

Raminta dirba radijo stotyje ir anksti važiuoja į darbą. Jai atrodo, kad "Žinių radijas", kurio pakeliui ji klausosi, turi tik tris kompaktinius diskus. Vienas iš jų yra "Skylės" su Aiste. Po dviejų savaičių bus jos vestuvės, o šiandien buvo mergvakaris. Kuris baigėsi ... McDonald's, iš kur prasidėjo Ramintos ir trijų jos draugių kelionė su "Uber". Ramintai 29-eri. Negražu klausti moters metų, bet aš paklausiau. "Kai kas sako vėlu, reikia gimdyti iki 30-ies. Bla-bla-bla.. Mes patys nusprendžiame, kada laikas". "Mes nusprendėme, kad jau laikas, nes ...

Tos stiprios Lietuvos moterys: „Uber“ keleiviams

Tos stiprios Lietuvos moterys:

Pirmasis mano keleivis/-ė/-iai šiandien bus ne visai eilinis. Galima sakyti, jubiliejinis, nes ką bevežčiau, tai bus mano 500-oji kelionė su "Uber". Tai šia proga, kaip žmogus amžiuje ir patyręs, sugalvojau padalinti geranoriškų patarimų visiems, kurie renkasi pavežėjimą ir taip labai nervina tikruosius taksistus, kurie visi labai panašūs patys žinote į ką. Pradėsiu iš toli - nuo savo pirmojo automobilio. Tai buvo "VAZ 2101", dar žinomas kaip "Žiguli" arba tiesiog "pirmukas". Važiavo. Vairas kiek sunkiau nei dabartinių automobilių sukosi, bet ant galvos nelydavo ...

Citata#495 lrytas.lt filosofas E.Čiuldė žino kur slėptis nuo pasaulio idiotizmo

Citata#495 lrytas.lt filosofas E.Čiuldė žino kur slėptis nuo pasaulio idiotizmo

Buvusio "Playboy" berniuko L.Dapkaus redaguojamo ne pagrindinio Lietuvos naujienų portalo kolumnistas filosofas E.Čiuldė prisipažįsta turintis ydų, kurios padeda pasislėpti nuo pasaulio idiotizmo:

Nežinau, kaip jūs, bet aš nenoriu būti išgelbėtas, per prievartą padarytas laimingu pagal kokio nors kvailio, įsliuogusio į valdžios viršūnes, išmanymą ir kaip vidutiniškai išgeriantis žmogus (neslėpsiu to) išgydytas nuo savo ydų. Kaip jau sakiau, gali užstoti laikai, kai tokios ydos tampa vienintele įmanoma slėptuve nuo pasaulio idiotizmo.
"Playboy" berniuko redaguojamo portalo inf. Mano labai subjektyvia nuomone, kvailiai nuo ...

Citata #494 L.Donskis užduoda klausimą

Buvęs liberalas ir buvęs Europos Parlamento narys, filosofu vadinamas Leonidas Donskis klausia, ar krūtų portalas ir kita Lietuvos žiniasklaida prisideda prie Lietuvos saugumo didinimo:

Ar mūsų saugumą didina karo psichozė, gąsdinimas ir baimės industrija, kuria dvejus metus užsiima didelė dalis mūsų žiniasklaidos? "tyrėjų" portalo inf.

Filosofas į savo klausimą neatsako. O gaila.